Laat je inspireren

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over het aanbod
  Zoeken

  Shop

    /    /  Glazuurfabriek  /  Glazuurcafé

  Glazuurcafé

  240,00 incl. btw

  Zes namiddagen van drie uur je onderdompelen in de wereld van het zelf glazuren maken.

  • Data vr 21 jan, vr 4 feb, zat 26 maart, vr 22 april, vr 13 mei en vr 3 juni
  • Duur 3u per les; 13-16u (let op: één zaterdagvoormiddag)
  • Frequentie 6 keer
  • Lesgever Stijn Vanacker & Caroline Kesteleyn
  • Inclusief gebruik alle materialen en testplaatjes, thee & koffie
  • Locatie Atelier Aimée, Belzeelsestraat 18, Evergem
  SKU: GLAZ CAF Categorie:

  Uitverkocht

  Schrijf je in op de wachtlijst en we houden je op de hoogte wanneer dit item terug beschikbaar is

  Product Description

  Heb je op je eentje ooit wat glazuren getest? Wil je je hierin verder verdiepen? Maar zie je dat toch niet zitten om dat allemaal in je eentje te doen? Dan bieden wij nu een nieuwe formule aan: het glazuurcafé. We zouden graag met een groepje mensen ons ‘een langere tijd’ verdiepen in glazuren en alle aspecten van glazuren testen. Deze cursus is eigenlijk één voor durvers want we weten zelf eigenlijk niet waar we gaan uitkomen. Wat weten we wel? We willen beginnen met 6 namiddagen om alle mogelijke en onmogelijke glazuren te maken en te testen. We zoeken dus mensen die samen met ons honderden glazuurtesten willen maken en heel veel informatie met elkaar willen delen. En wie weet doet deze groep wel jaren verder…

  Wat komt zeker aan bod in deze cursus? We gaan ons zeker verdiepen in de theoretische onderbouwing van het glazuren. Maar de inhoud wordt afhankelijk van jullie. De bedoeling is dat iedereen zijn eigen ‘projectje’ heeft. Zelf hebben we al ideeën genoeg wat het zou kunnen zijn:

  • op zoek naar ‘mooi wit’
  • op zoek naar craquelé
  • op zoek naar lichen-glazuur
  • mooi mat
  • op zoek naar je eigen basisglazuur

  We willen jullie zeker ook een aantal theoretische sessies meegeven als jullie dat willen:

  • een overzicht van oosterse glazuurtypes
  • de theorie van Daniël De Montmollin

  Het grote voordeel aan deze cursus is dat je eigenlijk je eigen project(je) kan uitwerken. De docenten en medecursisten staan je dan ook bij…

  Het glazuurcafé is niet geschikt voor mensen die nog nooit een cursus glazuur theorie hebben gevolgd. Wil je weten of je gevorderd genoeg bent? Doen volgende zaken een belletje bij jou rinkelen: glasvormer, stabilisator, smelter, viscositeit, Seger, Glazy, Orton en Stull? Dan ben je gevorderd genoeg. Zeggen die termen jou niks? Dan kun je beter eerst de cursus ‘glazuurfabriek’ volgen.

  De lessen vormen één geheel en kunnen niet afzonderlijk gevolgd worden.

  Bij annulering door de cursist ten laatste 1 maand voor de start van de cursus zal het volledige bedrag teruggestort worden verminderd met 25 euro administratiekosten.

  Bij latere annulering of niet komen opdagen van de cursist wordt er geen terugbetaling voorzien tenzij Atelier Aimée vervanging vindt. In dit laatste geval zal Atelier Aimée de cursus terugbetalen verminderd met 25 euro administratiekosten.

  CORONA voorwaarde: als de cursus omwille van opgelegde corona-maatregelen niet kan doorgaan, betalen wij het bedrag integraal terug.

   

  Het atelier is een voormalige superette en ligt in de dorpskern praktisch naast de kerk.  De straat is een éénrichtingsstraat. Parkeren kan je best net voor het atelier op uw rechterkant op de gemeentelijke parking.

  Alle grondstoffen zijn in het atelier aanwezig. Inclusief testplaatjes die uit één soort klei bestaan. Kwestie van alles met elkaar te kunnen vergelijken. Heb je zelf testplaatjes en/of -potjes in een andere klei dan mag je dat steeds meebrengen. Het is niet de bedoeling om échte stukken te glazuren.

  Als het kan, breng je je eigen precisieweegschaal mee. Wil je na deze cursus verder experimenteren, dan heb je zo’n weegschaal zeker nodig! Maw ‘t is zeker geen verloren kost. Als je dat niet hebt, moet je niet panikeren.

  Even onontbeerlijk in een glazuuratelier is een stofmasker. We hebben heel wat goede stofmaskers op voorraad gekocht. Maw. tijdens de eerste les kan je voordelig kwalitatieve maskers kopen.

  Een glazuurpotlood is even onmisbaar (om de testplaatjes te nummeren). Ook dit kan in het atelier gekocht worden.