Laat je inspireren

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over het aanbod
  Zoeken

  Shop

    /    /  Korte cursussen  /  Handopbouw: papierporselein

  Handopbouw: papierporselein

  240,00 incl. btw

  • Datum: vrijdag 9 en 16 dec telkens van 9u30u tot 16u en 13 jan 2023 van 9u30u tot 12u30u
  • Lesgever: Carla Honnay
  • Locatie: Belzeelsestraat 18, Evergem
  • Inbegrepen:  1 kg papierporselein (extra kan aangekocht worden in het atelier)
  SKU: OPB PP B 2022 Categorie:

  Uitverkocht

  Schrijf je in op de wachtlijst en we houden je op de hoogte wanneer dit item terug beschikbaar is

  Product omschrijving

  Tijdens deze korte reeks papierporselein leer je wat papierporselein is en leer je werken met de materie. Papierporselein is porselein gemengd met papiervezel of cellulosevezel. Je kan het gemakkelijker verwerken, heel fijn mee opbouwen waardoor het ook heel transparant is.

  We gaan met verschillende technieken het opbouwen met aanleren. Zo fijn mogelijk duimpotjes maken, papierporselein in een mal uitduwen en reepjes aan elkaar zetten om zo schaaltjes maken, platen uitrollen en cilinders vormen voor bv theelichtjes en vaasjes te maken. Bovendien gaan we de stukken op verschillende manieren leren decoreren. Er is 1 kg papierporselein inbegrepen in de prijs, daar kan je al heel wat mee doen op 2 dagen. Indien nodig kan er nog aangekocht worden in het atelier.

  De glazuurbak (20€/kilo) is niet inbebrepen in de prijs.

  De lessen gaan door op:

  9 dec ’22 van 9u30 tot 16u
  16 dec ’22 van 9u30 tot 16u
  13 jan ’23 van 9u30 tot 12u30 (glazuurles)

  Mee te brengen gerief: schort, oud laken of vod (fijn geweven), deegrol, houten spatel, spons, mes, naald, huishoudfolie.

  Lesgeefster Carla Honnay begon 20 jaar geleden met draaicursussen bij verschillende keramisten en toen veranderde haar leven… Tijdens haar opleiding Hogere Graad Keramiek aan de academie van Waasmunster heeft ze andere mogelijkheden van het kleien ontdekt. Het opbouwen vindt ze iets fascinerend en boeiend. Niet enkel door de technieken maar ook door het experimenteren en het oneindig creatief zoekwerk. Haar inspiratie haalt ze dikwijls uit architecturale- en natuurelementen zoals vulkanisch gesteenten, grillige rots vormingen, enz.

  Bij annulering door de cursist ten laatste 1 maand voor de start van de cursus zal het volledige bedrag teruggestort worden verminderd met 25 euro administratiekosten.

  Bij latere annulering of niet komen opdagen van de cursist wordt er geen terugbetaling voorzien tenzij Atelier Aimée vervanging vindt. In dit laatste geval zal Atelier Aimée de cursus terugbetalen verminderd met 25 euro administratiekosten.

  CORONA voorwaarde: als de cursus omwille van opgelegde corona-maatregelen niet kan doorgaan, betalen wij het bedrag integraal terug.

   

  Het atelier is een voormalige superette en ligt in de dorpskern praktisch naast de kerk.  De straat is een éénrichtingsstraat. Parkeren kan je best net voor het atelier op uw rechterkant op de gemeentelijke parking.