Laat je inspireren

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over het aanbod
  Zoeken

  Shop

    /    /  Korte cursussen, Masterclasses  /  Mallen maken en gietklei gebruiken

  Mallen maken en gietklei gebruiken

  195,00 incl. btw

  • Datum: vrijdag 18/11 en 2/12 telkens van 9u30u tot 16u
  • Lesgever: Evelien De Winter
  • Locatie: Belzeelsestraat 18, Evergem
  • Inbegrepen: Gebruik van materiaal.
  SKU: KC MAL B 2022 Categorieën: ,

  Uitverkocht

  Schrijf je in op de wachtlijst en we houden je op de hoogte wanneer dit item terug beschikbaar is

  Product omschrijving

  Werken met gietmallen en gietklei is een uitdagende activiteit met zeer veel mogelijkheden vooral naar vormen toe. We focussen deze 2 dagen op de basis van het mallen maken en starten met een eenvoudige tweedelige mal. Hét grote voordeel van werken met mallen is dat je je product eenvoudig kan reproduceren. De eerste dag maak je vanuit een bestaande vorm een tweedelige gietmal. Je leert de kneepjes van het vak en vooral je technisch inzicht zal je goed van pas komen.

  Na een droogtijd van 2 weken kom je terug om je mal te gebruiken. We gaan je eigen vorm afgieten met gietklei. Best wel spannend. Indien gewenst worden je beste vormen biscuit gebakken in het atelier.

  De lessen gaan door op:
  18 nov ’22 van 9u30 tot 16u
  2 dec ’22 van 9u30 tot 16u

  Het materiaal dat we nodig hebben is in het atelier aanwezig. Enkele weken voor de aanvang van de cursus ontvang je een mail met praktische info.

  In 2000 voltooide Evelien De Winter met grote onderscheiding haar Master in de beeldende kunst aan de Luca School of Arts Gent. Binnen haar vakgebied koos ze radicaal voor het maken van kleine oplages van gebruiksvoorwerpen. Aan de basis van het ontwerp ligt een thema van interpersoonlijke relaties. Geselecteerd door Design Vlaanderen en België vertegenwoordigde in de Talente-wedstrijd in Denemarken, werd haar artistieke werk al snel bekend. Na een periode van exposeren richtte ze zich op het lesgeven waarin ze wordt uitgedaagd om met verschillende gezichtspunten om te gaan. Ondertussen evolueerde haar persoonlijke werk meer en meer naar objecten die nog steeds bruikbaar zijn maar een emotioneel doel dienen. De keuze om objecten te maken die troost bieden in een periode van verlies was een logische stap in deze ontwikkeling.

  Bij annulering door de cursist ten laatste 1 maand voor de start van de cursus zal het volledige bedrag teruggestort worden verminderd met 25 euro administratiekosten.

  Bij latere annulering of niet komen opdagen van de cursist wordt er geen terugbetaling voorzien tenzij Atelier Aimée vervanging vindt. In dit laatste geval zal Atelier Aimée de cursus terugbetalen verminderd met 25 euro administratiekosten.

  CORONA voorwaarde: als de cursus omwille van opgelegde corona-maatregelen niet kan doorgaan, betalen wij het bedrag integraal terug.

   

  Het atelier is een voormalige superette en ligt in de dorpskern praktisch naast de kerk.  De straat is een éénrichtingsstraat. Parkeren kan je best net voor het atelier op uw rechterkant op de gemeentelijke parking.