Laat je inspireren

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over het aanbod
  Zoeken

  Shop

    /    /  Masterclasses  /  Driedaagse masterclass handopbouw

  Driedaagse masterclass handopbouw

  250,00 incl. btw

  Datum: do 18, vrij 19 en zaterdag 20 februari 2021 telkens van 9u30 tot 16u
  Lesgever: Juana Maillot (in ‘t Frans; vertaling wordt voorzien)
  Locatie: Belzeelsestraat 18, 9940 Evergem

  SKU: MAS JUA Categorie:

  Uitverkocht

  Schrijf je in op de wachtlijst en we houden je op de hoogte wanneer dit item terug beschikbaar is

  Product omschrijving

  Tijdens deze masterclass zal Juana jullie onderdompelen in het maken van gebruiksgoed in opbouw. Caroline leerde Juana kennen tijdens een zomervakantie in het Franse Zuid-Bourgondië. Zij komt voor het eerst een driedaagse workshop geven in België. Wij zijn dan ook bijzonder curieus en fier om haar in ons atelier te verwelkomen.

  Deze workshop is in het Frans. Vertaling wordt voorzien. De klei is inbegrepen in de prijs. Bakkosten worden afzonderlijk verrekend aan 7€/kilo.

  Voorlopig programma:

  COULEUR D’ARGILE

  OBJECTIFS : comprendre la matière argile, expérimenter ses qualités plastiques et chromatiques, s’aventurer dans des nouvelles formes avec la technique du pincé et du colombin.

  – Voir l’argile : les compositions des pâtes industrielles, les argiles glanées/sauvages, les différentes chamottes…
  – Révéler, expérimenter les nuances des argiles, par le travail du polissage, des textures, des cuissons et des finitions.
  – Réalisation de nuancier d’argiles.
  – Découvrir les différentes techniques de modelage : du pincé aux différentes manières de faire des colombins.
  – Travailler la ligne d’un pot & créer une gamme d’objet.

   

   

  Juana is van opleiding ‘coloriste’. Zij is met andere woorden een Céramiste Coloriste en weet alles over kleur en kleuren die bij elkaar passen. Sinds enkele jaren is Juana zich meer en meer op keramiek aan het toeleggen en maakt heel origineel gebruiksgroed in opbouw. Haar kennis van kleuren, texturen,… staat hierbij centraal. Zij kiest ervoor om de klei en dan vooral de kleur van de klei voor zich te laten spreken en glazuurt haar werken niet.

  Bij annulering door de cursist ten laatste 1 maand voor de start van de cursus zal het volledige bedrag teruggestort worden verminderd met 25 euro administratiekosten.

  Bij latere annulering of niet komen opdagen van de cursist wordt er geen terugbetaling voorzien tenzij Atelier Aimée vervanging vindt. In dit laatste geval zal Atelier Aimée de cursus terugbetalen verminderd met 25 euro administratiekosten.

  CORONA voorwaarde: als de cursus omwille van opgelegde corona-maatregelen niet kan doorgaan, betalen wij het bedrag integraal terug.

   

  Het atelier is een voormalige superette en ligt in de dorpskern praktisch naast de kerk.  De straat is een éénrichtingsstraat. Parkeren kan je best net voor het atelier op uw rechterkant op de gemeentelijke parking.