Laat je inspireren

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over het aanbod
Zoeken

Winkel

  /    /  Masterclasses  /  Masterclass focus op vormgeving met Rudie Delanghe

Masterclass focus op vormgeving met Rudie Delanghe

200,00 incl. btw

Hoe krijg je prachtige vormspanning in je werk? Door op voorhand goed na te denken waar je naartoe wil draaien! Rudie legt alle details uit.

  • Data
    vr 13, zat 14 november 2020 telkens van 9u30 tot 16u
  • Lesgever Rudie Delanghe
  • Inclusief gebruik alle materialen en héél véél huisklei
  • Locatie Atelier Aimée, Belzeelsestraat 18, Evergem
SKU: MAS RUDIE Categorie:

Uitverkocht

Schrijf je in op de wachtlijst en we houden je op de hoogte wanneer terug op deze cursus / workshop kan ingeschreven worden

Product omschrijving

Rudie is een straf pottendraaier met een ongelooflijke staat van dienst. Wij zijn fan van Rudie zijn visie op vormgeving en draaien. Daarom zijn we dan ook ongelooflijk blij dat hij twee dagen draaistage komt geven bij Atelier Aimée.

In deze tweedaagse draaistage gaat Rudie met jullie aan de slag rond vormgeving bij het draaien. Voor je je homp klei op je schijf zet weet je best al wat je wil draaien, welke vorm je wil uitkomen. Hoe bouw je die dan specifiek op? Hoe waak je over de juiste ‘vormspanning’? Hoe bouwt Rudie zijn cilinders op voor welke vorm en hoe ga je van daaruit naar een kom? Welke stappen mag je zeker niet overslaan vorm goed? Wanneer is een vorm goed en mooi? Daar gaan we ons op focussen.

De masterclass is gericht op ervaren draaiers en gaat door op vrijdag 13 en zaterdag 14 november op onze locatie in Belzele.

Rudie zal verschillende vormen demonstreren en nadien ga je zelf aan de slag.

De gedraaide stukken zullen niet bijgehouden worden! Op die manier zal je merken dat je veel vrijer draait en dat je meer durft en dat is de essentie van deze workshop. Je gaat je eigen grenzen en de grenzen van de klei durven opzoeken en dingen draaien die je nooit eerder draaide.

Deze Masterclass is bedoeld voor gevorderde draaiers. Je kan deelnemen indien je vlot (en dan bedoelen we écht vlot en niet dat je dat ooit één keer kon) 1 kg klei kan centreren en hiermee een cilinder van minimum 20 cm hoogte kan optrekken.

Wij voorzien de huisklei a volonté !!

Bij annulering door de cursist ten laatste 1 maand voor de start van de cursus zal het volledige bedrag teruggestort worden verminderd met 25 euro administratiekosten.

Bij latere annulering of niet komen opdagen van de cursist wordt er geen terugbetaling voorzien tenzij Atelier Aimée vervanging vindt. In dit laatste geval zal Atelier Aimée de cursus terugbetalen verminderd met 25 euro administratiekosten.

CORONA voorwaarde

Als de cursus omwille van opgelegde corona-maatregelen niet kan doorgaan, betalen wij het bedrag integraal terug.

 

Het atelier is een voormalige superette en ligt in de dorpskern praktisch naast de kerk.  De straat is een éénrichtingsstraat. Parkeren kan je best net voor het atelier op uw rechterkant op de gemeentelijke parking.