Laat je inspireren

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over het aanbod
  Zoeken

  Shop

    /    /  Wekelijkse cursussen  /  Cursus voormiddag Sint-Amandsberg

  Cursus voormiddag Sint-Amandsberg

  451,00492,00 incl. btw

  Wekelijks drie uur de tijd nemen om op de snelheid van je draaischijf potten te draaien gedurende een volledig trimester.

  • Data eind sept – dec  (niet in vakanties en feestdagen)
  • Tijdstip  9u30 -12u30
  • Duur 3u per les
  • Frequentie 12 keer (woe) en 11 keer (vr), eenmaal per week
  • Lesgever Katrien Masson (woe) en Sybille Segers (vr)
  • Inclusief gebruik draaimateriaal, verbruik klei en glazuur, recyclage klei, inpakken gedraaide stuks, sorteren bisquit- en glazuurbak.
  • Locatie Atelier Aimée, Schoolstraat 12, Sint-Amandsberg
  SKU: CU VM StA-24-4 Category:
  Aantal

  Product omschrijving

  Alle cursussen zijn voor volwassenen, zowel beginners als gevorderden. De beginners leren de basistechnieken van het draaien, afdraaien en glazuren. Als gevorderde beslis je zelf wat je wilt maken en leren. Onze professionele lesgevers delen met veel plezier hun kennis en passie!

  Tijdens de lessen leer je over de verschillende stadia van klei: van zachte klei naar afgewerkt product. Draaien, afdraaien, vormen analyseren en het decoreren van je stuk komt ruim aan bod! Na de eerste bisquitbak (1000°) glazuur je je potjes zelf met één van onze glazuren. Na de tweede bak (glazuurbak op 1250°) neem je je potjes mee naar huis.

  In de cursus is de prijs van de klei inbegrepen. De bakkosten worden apart verrekend. Bisquit kost 3 euro/kg en glazuurbak 12 euro/kg. Afgewerkte stuks betaal je aan 15 euro/kg. 

  Bij Atelier Aimée kiezen we bewust voor kwaliteit. Ons team van lesgevers kent stuk voor stuk zijn/haar vak. Het overzicht van het hele team vind je hier.

  De Schoolstraat 12 vind je op 900m van Gent-Dampoort. Maw. het is perfect bereikbaar te voet, met fiets, bus en trein. Kom je met de auto dan kan je parkeren aan het parkje in de Achterstraat in Sint-Amandsberg (onder de bomen in groene zone). Die laatste 200m kan je te voet doen.

  De ingang van het atelier vind je door het steegje te nemen in de Schoolstraat tussen nummer 8 en 10. Je wandelt zo’n 80 m door het steegje en op je linkerkant zie je een deur. Dat is de ingang van ons gedeeld atelier

  Bij annulatie door de klant op voorhand (ten laatste 1 maand voor de start van lessenreeks) zal het volledige bedrag teruggestort worden verminderd met 25 euro administratiekosten.

  Bij latere annulering of niet opdagen wordt er geen terugbetaling voorzien. Tenzij Atelier Aimée vervanging vindt. In dit laatste geval zal Atelier Aimée de lessenreeks terugbetalen verminderd met 25 euro administratiekosten.

  Gemiste lessen kunnen niet worden ingehaald.

  CORONA voorwaarde: als de cursus omwille van opgelegde corona-maatregelen niet kan doorgaan, worden de lessen verschoven naar een latere datum.

  Je brengt best je goed humeur en héél veel geduld mee.

  Een schort en minstens twee handdoeken nodig (badstof). Gemakkelijke kledij en schoenen aan die tegen een spat klei kunnen. Het is ook aangeraden om korte nagels te hebben. Dierbare ringen en armbanden laat je best thuis. Breng ook een schriftje en balpen mee!