Laat je inspireren

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over het aanbod
  Zoeken

  Atelier

    /  Atelier

  Atelier Aimée is gegroeid uit de vruchtbare samenwerking tussen Caro-K en Sybille Keramiek. Wij bieden op 2 locaties lessen, korte cursussen, workshops, duo-dagen, intensieve meerdaagses, masterclasses, glazuurcursussen en open atelier aan.

  Sint-Amandsberg (Gent)

  Onze vestiging in Gent vind je in de Schoolstraat 12, St-Amandsberg. Dit atelier van zo’n 250 m² wordt gedeeld met vier mensen: een beeldend kunstenaar, twee keramistes en een textieldesigner. Die kruistbestuiving werkt heel inspirerend!

  Ons deel van het atelier is zo’n 140m² bruikbare ruimte en bestaat uit 3 deelruimtes: het atelier van zo’n 75m² is de ruimte waar er 10 draaischijven, de droogrekken, de kneedtafel en de klei- en strengenpers staan. Het tweede deel van zo’n 35 m² is de oven- en droogruimte en plaats waar er kan gebakken worden. Het derde lokaal is zo’n 30 m². Daar is de glazuurruimte.

  Belzele (Evergem)

  Onze vestiging in Belzele (Evergem) gaat open tegen juli 2020. Je kan ons daar vinden in de Belzeelsestraat 18. Het atelier is een voormalige superettte en ligt in de dorpskern praktisch naast de kerk. Hier hebben we zo’n 300 m² om te draaien, op te bouwen, te glazuren en te bakken. We zijn ook heel blij dat we hier een tuin hebben. Deze tuin wordt ongetwijfeld de heerlijkste plek om heel wat cursussen af te sluiten.

  Hoe onze vestiging in Belzele zal evolueren weten we nog niet helemaal. Een van de zaken die we er zeker wel verder willen uitbouwen is een glazuurfabriek.

  Uitrusting en materialen

  In ons atelier kiezen we bewust voor kwalitatief materiaal. Zo werken we uitsluitend met SHIMPO RK-3E draaischijven. De ovens zijn van Rohde. In St-Amandsberg staan er twee Rohde ELS 200 S; in Belzele een Rohde ELS 330S. Door de uitschuifbare onderkant kunnen we ergonomisch werken.

  Onze klei kopen we vooral bij Argilières Hins – Terres de Saint-Aubin uit Henegouwen. We kiezen bewust voor een kwalitatieve Belgische klei.
  Onze glazuren maken we allemaal zelf. We hebben steeds een 30-tal kleuren op voorraad. Al onze glazuren dienen om steengoed mooi te maken en worden gebakken op 1250°. Daarnaast hebben we ook nog heel wat engobes en terra sigillata’s in huis.

  Winkel

  In Belzele kan je ook keramiek kopen. Sybille en Caroline maken prachtig gebruiksgoed in een frisse pure stijl. Je kan er terecht voor een selectie handgedraaide schalen, kommen, tassen, kannen, borden,… Zij draaien ook op bestelling . Je kan steeds een afspraak maken met ons.