Laat je inspireren

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over het aanbod
  Zoeken

  Intensieve meerdaagses

    /    /  Intensieve meerdaagses

  We bieden intensieve draaiweken aan op onze twee locaties in Sint-Amandsberg en Belzele zowel overdag als ‘s avonds. Een 5 – 4 of 3 daagse biedt heel wat mogelijkheden om heel intensief met de klei bezig te zijn. De eerste dagen/avonden draaien we. De tweede helft van de week werken we alles af (afdraaien). Af en toe organiseren we ook een thema draaiweek. In die week leggen we de focus op één welbepaald aspect: decoreertechnieken, vormgeving, porselein, serie draaien, middelgroot draaien, rakustook, …

  Iedereen begint op zijn eigen niveau. Er zijn 11 plaatsen dus de begeleiding is vrij intensief en persoonlijk. Beginners leren (beter) centreren en optrekken; meer gevorderde draaiers kunnen kiezen wat ze willen bijschaven.
  Zo’n week is ook een ideaal moment om een vliegende start te nemen. Zelfs als je nog nooit hebt gedraaid, kun je na zo’n week al aardig uit de voeten met schijf en klei!

  De meeste cursussen zijn voor ALLE NIVEAUS. Dit betekent dat de groep gemengd is. Van beginners tot gevorderden.
  Andere zijn voor beginners en worden aangeduid als BASIS. Je hebt geen tot weinig ervaring met draaien. Je hebt nog nooit gedraaid of je kan al centreren maar het lukt toch niet altijd even vlot om de basishandelingen uit te voeren.
  Thema cursussen worden aangeduid met ERVAREN of GEVORDERD. Je kan zelfstandig alles uitvoeren. Kneden, centreren, optrekken en je hebt al verschillende vormen uitgeprobeerd.

  We werken overdag van 9.30 tot 16u. Over de middag nemen we samen een pauze. De avond meerdaagses gaan door van 19u. tot 22u.

  Klei is inbegrepen in de prijs. Op die manier kan je veel oefenen. Het glazuurmoment, de glazuurles is in de prijs van de meerdaagse inbegrepen. De uiteindelijke glazuurbak is niet inbegrepen in de prijs. Die wordt verrekend bij het ophalen van je werk. Prijs is 10€/kilo.

  Glazuuravond

  Een aantal weken na de draaiweek is er steeds een glazuuravond. Deze is inbegrepen in de prijs en gaat telkens door van 18u-21u. Op die avond leer je glazuren en mag je dit toepassen op al je werken. Als die uiteindelijk gebakken zijn, kan je alles komen ophalen in ons atelier. Na het wegen van je werken reken je die af aan 10€/kg.

  Overzicht