Laat je inspireren

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over het aanbod
  Zoeken

  Team

    /  Team

  Sybille Segers

  Bezieler Atelier Aimée

  Sybille volgde de opleiding Keramiek aan de Stedelijke Kunstacademie van Tielt. Daar ging ze aan de slag met gietklei, draaide met klei en porselein en raakte in de ban van de kracht van het trage ambacht.

  Na een carrière in de milieu- en natuursector flakkerde de liefde voor de draaischijf terug op. Na een cursus bij Françoise Busin verfijnde ze verder haar skills en liet ze zich inspireren door verschillende keramisten in binnen- en buitenland. Sybille gaat op zoek naar strakheid, licht en lijnen binnen functionele vormen. Ze maakt gebruiksgoed, lampen en juwelen. Daarvoor gebruikt ze porselein, de diva van de klei.

  In 2018 werd Sybille voltijds keramiste en in 2020 startte zij samen met Caroline Atelier Aimée. Haar kennis maar vooral de goesting deelt ze, samen met Caroline en hun team, graag met de cursisten en andere keramisten.

  Samen met haar man Sam heeft ze 2 kinderen. En ze zijn het mooiste van hen beiden!

  Caroline Kesteleyn

  Bezieler Atelier Aimée

  Caroline studeerde af op de kunsthumaniora Sint-Lucas – richting Beeldende kunsten. Daarna studeerde ze voor leerkracht.

  Zo’n twintig jaar geleden deed keramiste Sylvie Inghels de draai vonk bij Caroline overspringen. Sindsdien is de passie niet meer gestopt. Via tal van opleidingen die ze overal volgde, verruimde ze haar skills en horizonten. Bezoeken aan collega keramisten, zowel in binnen en buitenland, leverde al heel wat interessante ontmoetingen en ervaringen op.

  Caroline alias Caro-K is geïnspireerd door een liefde voor een design waarin de schoonheid wordt uitgestraald door lichte kleuren, gebruik van natuurlijke materialen, minimalisme en functionaliteit.

  Begin 2016 besloot Caroline de sprong te wagen en voltijds pottenbakker/keramist te worden. Ze stampte haar eigen studio Caro-K uit de grond. Samen met Sybille bouwt ze nu verder aan Atelier Aimée. Het pottenbakkersvirus gedreven doorgeven aan cursisten is ondertussen haar passie geworden.

  Daarnaast is ze de fiere mama van 2 kinderen en heeft ze een toffe man! Die toffe man heeft door haar de glazuurmicrobe te pakken.

  Katrien Masson

  Als elfjarige startte Katrien als jongste onder de cursisten bij Anima Roos. Daar bracht ze ongeveer twaalf jaar met veel passie en plezier haar zaterdagen en menige vakantie door tussen de klei.

  Katrien geeft wekelijkse cursus, korte cursus, duo-dagen, intensieve meerdaagses en initiaties.

  Els Verhalle

  Els is al van jongs af aan een creatieve duizendpoot en liefhebster van keramiek. Ze volgde in het secundair de richting Beeldende Kunsten en vervolledigde een opleiding Keramiek in de hogere graad van de Kunstacademie van Ieper. Els studeerde af als kleuterleidster en creatief agoog. Ze geeft les in het Gentse Freinetonderwijs.

  Naast haar vaste job ging ze zich verder bekwamen in keramiek. Ze volgde cursussen in verschillende ateliers. De liefde voor de klei werd steeds groter waardoor ze in bijberoep aan de slag ging als keramiste. Als Argila geeft ze KLEIwijze workshops aan groot en klein.

  In Atelier Aimée verzorgt Els draaicursussen voor beginners en gaat ze aan de slag met kinderen.

  Olivier Van De Wiele

  Olivier startte in 2016 met een workshop bij Françoise Busin, de oerknal in zijn creatieve leven. Sindsdien volgt hij wekelijks les bij Caroline, maar ook master classes bij Aster Caemaert (groot draaien) en Sofie Goethals (glazuren).

  Het is een passie geworden die hem niet meer loslaat. In 2019 besloot hij er zijn bijberoep van te maken onder de naam Talloor.

  Deze passie wil hij graag delen in Atelier Aimée tijdens wekelijkse lessen en workshops.

  Veronique Cappaert

  In 2015 kreeg Veronique de pottenbakkersmicrobe te pakken en die laat haar niet meer los. Met veel geduld en liefde leerde zij het ambacht onder de deskundige leiding van Caroline. De voorbije jaren bekwaamde ze zich verder door het volgen van cursussen en workshops bij verschillende keramisten.

  In haar job als coach/opleider is zij steeds ‘op weg’ met mensen. Het werken met mensen wil zij ook in haar vrije tijd doen. Het geeft haar voldoening om die focus en rust door te geven tijdens een creatieproces.

  Met veel geestdrift en warm enthousiasme verzorgt Veronique workshops en korte cursussen bij Atelier Aimée.

  Bert Claeys

  In 2017 maakte Bert kennis met het draaien van keramiek. Hij voelde vanaf het eerste moment, DIT IS HET! En het beestje liet hem niet meer los. Hij gooide zich in deze ambacht en leerde stap voor stap het proces van een stuk klei tot afgewerkt product. Gebeten door draaien, glazuren en stoken verdiep hij zich verder in het ambacht. Hij legt de focus op het maken van kwalitatief en mooi gebruiksgoed en het doorgeven van zijn kennis en vaardigheden in lessen en workshops.

  Marjon Marchand

  In 2020 leerde Marjon de basis van het draaien bij haar schoonmoeder en al heel snel volgde de aankoop van een eigen draaischijf. Veel oefenen en snel opeenvolgende draaicursussen zorgden ervoor dat de passie alleen maar groter werd. Snel volgde ook de aankoop van een eigen oven en de interesse om zelf glazuren te maken. Hiervoor volgde ze verschillende cursussen bij SOGO keramiek, Tuinatelier Karen en Atelier Aimée en nu ondersteunt ze ook mee onze glazuurfabriek en glazuurcolleges. Je kan haar ook tegen komen op een initiatie of een duo-dag in ons atelier.

  Lieselot Maes

  In 2018 ontdekte Lieselot de draaischijf, coup de foudre dankzij Caroline en Sybille. Ondertussen is ze een beetje ‘kind aan huis’ in het atelier te Belzele. Wekelijks volgt Lieselot er les en is ze mentor tijdens de open-ateliers. Met veel geduld en enthousiasme geeft ze de “liefde voor het potteke” door tijdens initiaties en workshops. Lieselot drinkt graag koffie, lust al eens een eclairke en haar eigen werk signeert ze met ‘Malot’.