Product Description
Glazuren is de kers op de taart! Maar daar staan we soms te weinig bij stil. Eigenlijk is deze fase van het ambacht op zijn minst even belangrijk als het draaien en het afdraaien.
De grootte, de vorm, de hoeveelheid glazuur die je hebt in je emmer, je klei, … dat speelt allemaal een rol. Ook de glazuur moet je echt leren kennen. Is hij te dik is hij te dun? Hoe kan je dat weten?
We merken dat mensen soms rap rap hun stukken glazuren. Ze hebben eigenlijk geen plan… En een goed plan bedenken en daar je tijd voor nemen is een must!
We demonstreren verschillende glazuurtechnieken: gieten, dompelen, spuiten, kwasten … We bespreken en tonen een aantal veel gemaakte fouten tijdens het glazuren. Maar ook: Wat is de densiteit van je glazuur? Wat is nu eigenlijk een mat, glanzend, satijn glazuur? Wat met je glazuurrand? Welke glazuur kies ik nu voor mijn stuk? Hoe weet ik of mijn emmer goed opgeroerd is?
We demonstreren ook een aantal decoratietechnieken: wat met 2 of meer glazuren boven elkaar? Gebruik van tape, was, keramische verf, onderglazuur,…
Na de demo’s ga je zelf aan de slag met je eigen stukken.