Laat je inspireren

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over het aanbod
  Zoeken

  Shop

    /    /  Glazuurfabriek, Korte cursussen  /  Glazuren in de praktijk

  Glazuren in de praktijk

  100,00 incl. btw

  • Data vrijdag 29 december
  • Duur  9u30-16u
  • Lesgever Caroline Kesteleyn
  • Inclusief gebruik alle materialen thee & koffie
  • Locatie Atelier Aimée, Belzeelsestraat 18, Evergem
  • Meebrengen: lunch, schort, handdoek, schriftje, stukken om te glazuren
  SKU: GLAZ PRAK Categories: ,

  Out of stock

  Schrijf je in op de wachtlijst en we houden je op de hoogte wanneer dit item terug beschikbaar is

  Product Description

  Glazuren is de kers op de taart! Maar daar staan we soms te weinig bij stil. Eigenlijk is deze fase van het ambacht op zijn minst even belangrijk als het draaien en het afdraaien.
  De grootte, de vorm, de hoeveelheid glazuur die je hebt in je emmer, je klei, … dat speelt allemaal een rol. Ook de glazuur moet je echt leren kennen. Is hij te dik is hij te dun? Hoe kan je dat weten?

  We merken dat mensen soms rap rap hun stukken glazuren. Ze hebben eigenlijk geen plan… En een goed plan bedenken en daar je tijd voor nemen is een must!

  We demonstreren verschillende glazuurtechnieken: gieten, dompelen, spuiten, kwasten … We bespreken en tonen een aantal veel gemaakte fouten tijdens het glazuren. Maar ook: Wat is de densiteit van je glazuur? Wat is  nu eigenlijk een mat, glanzend, satijn glazuur? Wat met je glazuurrand? Welke glazuur kies ik nu voor mijn stuk? Hoe weet ik of mijn emmer goed opgeroerd is?

  We demonstreren ook een aantal decoratietechnieken: wat met 2 of meer glazuren boven elkaar? Gebruik van tape, was, keramische verf, onderglazuur,…

  Na de demo’s ga je zelf aan de slag met je eigen stukken.

  Bij annulering door de cursist ten laatste 1 maand voor de start van de cursus zal het volledige bedrag teruggestort worden verminderd met 25 euro administratiekosten.

  Bij latere annulering of niet komen opdagen van de cursist wordt er geen terugbetaling voorzien tenzij Atelier Aimée vervanging vindt. In dit laatste geval zal Atelier Aimée de cursus terugbetalen verminderd met 25 euro administratiekosten.

  CORONA voorwaarde: als de cursus omwille van opgelegde corona-maatregelen niet kan doorgaan, betalen wij het bedrag integraal terug.

   

  Het atelier is een voormalige superette en ligt in de dorpskern praktisch naast de kerk.  De straat is een éénrichtingsstraat. Parkeren kan je best net voor het atelier op uw rechterkant op de gemeentelijke parking.

  Alle glazuren zijn in het atelier aanwezig. Het is de bedoeling om échte stukken te glazuren.
  Breng verschillende en voldoende biscuit gebakken stukken mee om te glazuren (+/-15 stuks). Hoe diverser je stukken hoe meer je de verschillende technieken zelf kan oefenen.

  De bakkosten van de uiteindelijk geglazuurde werken worden afgerekend aan 10€/kg. Je krijgt nadien een mailtje wanneer ze kunnen opgehaald worden.

  Meebrengen: lunch, schort, handdoek, schriftje