Laat je inspireren

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over het aanbod
Zoeken

Winkel

  /    /  Glazuurfabriek  /  Glazuurfabriek grondige inleiding

Glazuurfabriek grondige inleiding

320,00 incl. btw

Acht lessen van drie uur je onderdompelen in de wereld van het zelf glazuren maken. Zowel theorie maar vooral heel veel praktijk. Na deze reeks ga je naar huis met meer dan 100 glazuurrecepten!

 • Data
  De exacte data voor de volgende cursussen zijn nog niet bekend. Daarom staat de cursus voorlopig op ‘volzet’. Als je een voorkeurperiode selecteert, kan je je toevoegen aan de wachtlijst. Zo ontvang je als eerste de nieuwe data.
 • Duur 3u per les
 • Frequentie 8 keer, soms 2 lessen na elkaar
 • Lesgever Stijn Vanacker
 • Inclusief gebruik alle materialen en testplaatjes, thee & koffie
 • Locatie Atelier Aimée, Belzeelsestraat 18, Evergem
SKU: GLAZ Categorie:
Wissen
Aantal

Product Description

Wat mag je verwachten in deze ‘grondige inleiding in het zelf glazuren maken?’. De reeks bestaat uit 8 lessen van ongeveer 3 uur. Elke les is er een deeltje theorie en een groot deel praktijk. De hoofdbedoeling blijft dat we samen oneindig veel testjes maken en bespreken. We vertrekken vanuit een achttal goede basisglazuren. En leren stap voor stap het gedrag van glazuren te begrijpen. We richten ons vooral op glazuren voor gebruiksgoed.

Als klap op de vuurpijl maken jullie tijdens de laatste les jullie eigen glazuuremmer. Zo gaan jullie uiteindelijk niet alleen naar huis met heel wat recepten (zeker meer dan 100 ? ) maar ook met een emmertje van jullie mooiste glazuur!

Elke les maken we vooral veel testjes, maar elke les heeft ook een thema en een inleidend stuk theorie.

 • les 1: Inleiding & Over stabilisatoren, glasvormers en smelters.
 • les 2: Grondstoffen & Wat allemaal nodig in een glazuurfabriek?
 • les 3: Oxides als kleurstoffen en opaakmakers.
 • les 4: Mengmethodes & Hoe maken we zelf testplaatjes?
 • les 5: Wat leren we na uren mengen?
 • les 6: Waar vind ik goede recepten (online)?
 • les 7: Een stapje verder met écht natuurlijke materialen.
 • les 8: Grote samenvatting & de glazuuremmer.

De lessen vormen één geheel en kunnen niet afzonderlijk gevolgd worden.

 

Bij annulering door de cursist ten laatste 1 maand voor de start van de cursus zal het volledige bedrag teruggestort worden verminderd met 25 euro administratiekosten.

Bij latere annulering of niet komen opdagen van de cursist wordt er geen terugbetaling voorzien tenzij Atelier Aimée vervanging vindt. In dit laatste geval zal Atelier Aimée de cursus terugbetalen verminderd met 25 euro administratiekosten.

Het atelier is een voormalige superette en ligt in de dorpskern praktisch naast de kerk.  De straat is een éénrichtingsstraat. Parkeren kan je best net voor het atelier op uw rechterkant op de gemeentelijke parking.

Alle grondstoffen zijn in het atelier aanwezig. Inclusief testplaatjes die uit één soort klei bestaan. Kwestie van alles met elkaar te kunnen vergelijken. Heb je zelf testplaatjes en/of -potjes in een andere klei dan mag je dat steeds meebrengen. Het is niet de bedoeling om échte stukken te glazuren.

Als het kan, breng je je eigen precisieweegschaal mee. Wil je na deze cursus verder experimenteren, dan heb je zo’n weegschaal zeker nodig! Maw ‘t is zeker geen verloren kost. Als je dat niet hebt, moet je niet panikeren.

Even onontbeerlijk in een glazuuratelier is een stofmasker. Ik heb heel wat goede stofmaskers op voorraad gekocht. Maw. tijdens de eerste les kan je voordelig kwalitatieve maskers kopen.

Een glazuurpotlood is even onmisbaar (om de testplaatjes te nummeren). Ook dit kan in het atelier gekocht worden.