Laat je inspireren

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over het aanbod
  Zoeken

  Shop

    /    /  Intensieve meerdaagses, Masterclasses  /  Masterclass Theepotten Susanne Lukács-Ringel

  Masterclass Theepotten Susanne Lukács-Ringel

  350,00 incl. btw

  Periode: 18-19-20 aug 2022

  Aantal dagen: 3

  Locatie: Belzele

  Lesgever: Susanne Lukács-Ringel

  Taal: Engels

  Glazuurles: woensdag 28 sept 2022 (18u-21u)

  SKU: Z22B05 Categorieën: ,

  Slechts 2 resterend op voorraad

  Aantal

  Product omschrijving

  Tijdens deze masterclass met Susanne gaan we aan de slag met porselein of steengoedklei. Je maakt zelf de keuze met welk materiaal je het liefst aan de slag gaat. We volgen de speciale liefde van Susanne en dat is het maken van theepotten in alle soorten en maten.

  Susanne is een Duitse keramiste die tal van workshops, demonstraties en lesopdrachten in binnen- en buitenland verzorgt. Ze heeft een enorme ervaring in het werken met porselein en ging daarvoor tot in China en Japan. In haar eigen studio stookt ze in haar anagama houtoven.

  Voor deze workshop is ervaring vereist. Er zijn 11 plaatsen dus de begeleiding is vrij intensief en persoonlijk.

  We werken elke dag van 9.30 tot 16u. Over de middag nemen we samen een pauze.

  Porselein (4kg) en steengoedklei (onbeperkt) is inbegrepen in de prijs. Porselein kan steeds bijgekocht worden.

  Enkele weken nadien kom je je eigen werken glazuren tijdens de glazuurles.

  De uiteindelijke glazuurbak is niet inbegrepen in de prijs. Die wordt verrekend bij het ophalen van je werk na een 6-tal weken. Prijs voor elektrisch stoken is 10€/kilo en de prijs voor gasstook is 16€/kilo.

  BIJ ANNULATIE DOOR CORONA WORDT DE CURSUS TERUGBETAALD.

  Susanne werd in 1963 geboren in Duitsland en is sinds 1980 een professionele keramiste. Ze inspireert zich door keramiek uit binnen- en buitenland en werkt er soms ook; onder meer in Japan en China. Haar manier van werken is gebaseerd op het traditionele ambacht van aardewerk in Duitsland. Ze maakt potten om dagelijks te gebruiken. In haar werk is er een belangrijke invloed van keramiek uit de oosterse wereld, uit Korea, China en Japan. Stoken met een houtoven betekent veel voor haar, het proces van de 4 elementen, aarde, water, wind en vuur. Ze maakt fijn servies en theepotten dat een levendig karakter krijgt voor de persoon die het gebruikt. Haar inspiratie komt uit de natuur rond de plek waar ze woont en werkt in Duitsland.

  Meer info over Susanne: https://www.holzbrandkeramik.de/

   

  Bij annulering door de cursist ten laatste 1 maand voor de start van de cursus zal het volledige bedrag teruggestort worden verminderd met 25 euro administratiekosten.

  Bij latere annulering of niet komen opdagen van de cursist wordt er geen terugbetaling voorzien tenzij Atelier Aimée vervanging vindt. In dit laatste geval zal Atelier Aimée de cursus terugbetalen verminderd met 25 euro administratiekosten.

  CORONA voorwaarde: als de cursus omwille van opgelegde corona-maatregelen niet kan doorgaan, betalen wij het bedrag integraal terug.

   

  Het atelier is een voormalige superette en ligt in de dorpskern praktisch naast de kerk.  De straat is een éénrichtingsstraat. Parkeren kan je best net voor het atelier op uw rechterkant op de gemeentelijke parking.

  Je brengt best je goed humeur en héél veel geduld mee. Daarnaast heb je je eigen schort en minstens twee handdoeken nodig. Geen vaatdoeken maar badstof, die absorberen beter. Trek gemakkelijke kledij en schoenen aan die tegen een spat klei kunnen. Het is ook aangeraden om korte nagels te hebben. Ervaring leert dat lange nagels in de weg zitten. Dierbare ringen en armbanden laat je best thuis.

  Vergeet ook je lunch niet!