Laat je inspireren

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over het aanbod
  Zoeken

  Shop

    /    /  Korte cursussen  /  Keramiek in opbouw – gevorderden

  Keramiek in opbouw – gevorderden

  360,00 incl. btw

  • Data: vrijdag 7 maart, zondag 9 maart, vrijdag 14 maart, zondag 16 maart 2025 telkens van 9u30 tot 16u.
  • Glazuurles: vrijdag 25 april 2025 9u30 tot12u30
  • Lesgever: Carla Honnay
  • Locatie: Belzeelsestraat 18, Evergem
  SKU: OPB GEVORD B-7 Category:

  In stock

  Aantal

  Product omschrijving

  Tijdens deze korte reeks maak je keramiek in opbouw. Het is een techniek die heel wat geduld vraagt en meteen ook de gelegenheid geeft om intuïtief te werken. Dat kan door strakke of organische vormen te maken. We maken 1 groot stuk of meerdere kleinere stukken. Er is ook aandacht voor het decoreren van je stuk. Je kan tijdens deze cursus kennis maken met het opbouwen, je verder verdiepen in nieuwe technieken of uitdagende vormen onder begeleiding van Carla. Carla Honnay heeft massa’s ervaring met handopbouw! 

  De glazuurbak (12€/kilo) is niet inbegrepen in de prijs.

  De lessen gaan door op:

  vrij 7 maart 2025 van 9u30 tot 16u
  zo 9 maart 2025 van 9u30 tot 16u
  vrij 14 maart 2025 van 9u30 tot 16u
  zo 16 maart 2025 van 9u30 tot 16u

  Glazuurles: vrijdag 25 april van 9u30 tot 12u30

  Mee te brengen (hoef je niet speciaal te kopen): schort, oud laken of vod (fijn geweven), deegrol, houten spatel, lomers, spons, mes, naald, huishoudfolie.

  Lesgeefster Carla Honnay begon 20 jaar geleden met draaicursussen bij verschillende keramisten en toen veranderde haar leven… Tijdens haar opleiding Hogere Graad Keramiek aan de academie van Waasmunster heeft ze andere mogelijkheden van het kleien ontdekt. Het opbouwen vindt ze iets fascinerend en boeiend. Niet enkel door de technieken maar ook door het experimenteren en het oneindig creatief zoekwerk. Haar inspiratie haalt ze dikwijls uit architecturale- en natuurelementen zoals vulkanisch gesteenten, grillige rots vormingen, enz.

  Bij annulering door de cursist ten laatste 1 maand voor de start van de cursus zal het volledige bedrag teruggestort worden verminderd met 25 euro administratiekosten.

  Bij latere annulering of niet komen opdagen van de cursist wordt er geen terugbetaling voorzien tenzij Atelier Aimée vervanging vindt. In dit laatste geval zal Atelier Aimée de cursus terugbetalen verminderd met 25 euro administratiekosten.

  CORONA voorwaarde: als de cursus omwille van opgelegde corona-maatregelen niet kan doorgaan, betalen wij het bedrag integraal terug.

   

  Het atelier is een voormalige superette en ligt in de dorpskern praktisch naast de kerk.  De straat is een éénrichtingsstraat. Parkeren kan je best net voor het atelier op uw rechterkant op de gemeentelijke parking.