Laat je inspireren

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over het aanbod
Zoeken

Winkel

  /    /  Wekelijkse cursussen  /  Cursus avond Sint-Amandsberg

Cursus avond Sint-Amandsberg

330,00363,00 incl. btw

Wekelijks drie uur de tijd nemen om uw dag af te sluiten op de snelheid van je draaischijf gedurende een volledig trimester.

 

  • Data vanaf 28 september tem 18 december (niet in vakanties)
  • Tijdstip  19.00-22.00
  • Duur 3u per les
  • Frequentie 11 keer op dinsdag en donderdag, 10 keer op woensdag
  • Lesgever Caroline Kesteleyn (di) Sybille Segers (woe en do)
  • Inclusief gebruik materiaal en klei, thee & koffie
  • Locatie Atelier Aimée, Schoolstraat 12, Sint-Amandsberg
SKU: CU AV StA Categorie:
Wissen
Aantal

Product omschrijving

Alle cursussen zijn voor volwassenen, zowel beginners als gevorderden. De beginners leren de basistechnieken van het draaien, afdraaien en glazuren. Als gevorderde, krijg je een programma op maat en beslis je zelf wat je wilt maken en leren. Je kan ook altijd opbouwen met klei.

Tijdens de lessen leer je over de verschillende stadia van klei: van zachte klei naar afgewerkt product. De eerste les is een kennismaking met de basistechnieken. In de volgende lessen zullen we ons concentreren op het draaien van eenvoudige vormen. In de laatste lessen worden de bisquit-gebakken werken geglazuurd en voor een tweede keer gebakken.

In de cursus is de prijs van de klei telkens inbegrepen. Zo moet je je nooit inhouden om te draaien of op te bouwen. Je betaalt 7 € per kilo voor de bakkosten (bisquit + glazuur). Hoe lichter en juister je draait, hoe goedkoper het dus wordt…

Je kan uiteindelijk alles bakken met ‘glazuren van het huis’. In Atelier Aimée worden alle glazuren zelf gemaakt.

Bij Atelier Aimée kiezen we bewust voor kwaliteit. Ons team van lesgevers kent stuk voor stuk zijn/haar vak. Het overzicht van het hele team vind je hier.

De Schoolstraat 12 vind je op 900m van Gent-Dampoort. Maw. het is perfect bereikbaar te voet, met fiets, bus en trein. Kom je met de auto dan kan je parkeren aan het parkje in de Achterstraat in Sint-Amandsberg (onder de bomen in groene zone). Die laatste 200m kan je te voet doen.

De ingang van het atelier vind je door het steegje te nemen in de Schoolstraat tussen nummer 8 en 10. Je wandelt zo’n 80 m door het steegje en op je linkerkant zie je een deur. Dat is de ingang van ons gedeeld atelier

Bij annulatie door de klant op voorhand (ten laatste 1 maand voor de start van lessenreeks) zal het volledige bedrag teruggestort worden verminderd met 25 euro administratiekosten.

Bij latere annulering of niet opdagen wordt er geen terugbetaling voorzien. Tenzij Atelier Aimée vervanging vindt. In dit laatste geval zal Atelier Aimée de lessenreeks terugbetalen verminderd met 25 euro administratiekosten.

Gemiste lessen kunnen niet worden ingehaald.

Je brengt best je goed humeur en heel veel geduld mee. Daarnaast heb je je eigen schort en handdoek nodig. Trek gemakkelijke kledij en schoenen aan die tegen een spat klei kunnen. Een ander niet onaardig detail is dat het best aan te raden is om korte nagels te hebben. Lange nagels kunnen nogal eens in de weg zitten. Ook je dierbare ringen en armbanden laat je best thuis.