Laat je inspireren

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over het aanbod
  Zoeken

  Shop

    /    /  Intensieve meerdaagses  /  1-2-3 juli-Belzele-middelgroot draaien

  1-2-3 juli-Belzele-middelgroot draaien

  280,00 incl. btw

  We gaan voor middelgroot draaien zoals brede schalen, kommen en platte schalen op een klein voetje. Alle tips en tricks kom je te weten. Je mooiste stuk wordt gestookt in de gasoven!

  • Periode: 1-2-3 juli 2024
  • Tijdstip: 9.30u- 16u
  • Niveau ervaren
  • Aantal dagen: 3
  • Lesgever: Caroline Kesteleyn
  • Locatie: Belzele
  • Glazuurles: maandagavond 12 augustus (18u-21u)
  SKU: Z24B01 Category:

  Out of stock

  Schrijf je in op de wachtlijst en we houden je op de hoogte wanneer dit item terug beschikbaar is

  Product omschrijving

  In deze cursus gaan we voor middelgroot draaien zoals schalen met brede bodems, kommen en platte schalen met een klein voetje.

  We beginnen met 1 kg klei en eindigen bij 3 kg of meer. We beginnen met het draaien van een grote schaal met een brede bodem. Nadien gaan we voor mooie krachtige kommen. Eens we de komvorm in onze vingers hebben gaan we verder naar het draaien van mooie schalen. Hoe plat durf jij je schaal leggen? Via demonstraties en met veel tips en tricks gaan we onze grenzen verleggen.

  Je mooiste stuk kan gestookt worden in onze gasoven!

  We gaan vooral oefenen op techniek. De 3e dag draaien we de stukken af die droog zijn. Zijn er nog stukken niet droog om af te draaien? Dan kijken we voor een extra oplossing.

  We werken elke dag van 9.30 tot 16u. Over de middag nemen we samen een pauze.

  Klei is inbegrepen in de prijs. Op die manier kan je veel oefenen.

  Enkele weken nadien is er een glazuurles. Daarin leggen we je alles uit hoe je je werk glazuurt. 

  De uiteindelijke glazuurbak is niet inbegrepen in de prijs. Die wordt verrekend bij het ophalen van je werk na een 6-tal weken. Prijs is 12€/kilo in de elektrische oven en 18€/kilo voor de gasoven.

   

  Bij annulering door de cursist ten laatste 1 maand voor de start van de cursus zal het volledige bedrag teruggestort worden verminderd met 25 euro administratiekosten.

  Bij latere annulering of niet komen opdagen van de cursist wordt er geen terugbetaling voorzien tenzij Atelier Aimée vervanging vindt. In dit laatste geval zal Atelier Aimée de cursus terugbetalen verminderd met 25 euro administratiekosten.

  CORONA voorwaarde: als de cursus omwille van opgelegde corona-maatregelen niet kan doorgaan, betalen wij het bedrag integraal terug.

   

  Het atelier is een voormalige superette en ligt in de dorpskern praktisch naast de kerk.  De straat is een éénrichtingsstraat. Parkeren kan je best net voor het atelier op uw rechterkant op de gemeentelijke parking.

  Je brengt best je goed humeur en héél veel geduld mee.

  Een schort en minstens twee handdoeken nodig (badstof). Gemakkelijke kledij en schoenen aan die tegen een spat klei kunnen. Het is ook aangeraden om korte nagels te hebben. Dierbare ringen en armbanden laat je best thuis. Breng ook een schriftje en balpen mee!