Laat je inspireren

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over het aanbod
  Zoeken

  Shop

    /    /  Glazuurfabriek, Masterclasses  /  Tweedaagse masterclass Asglazuren

  Tweedaagse masterclass Asglazuren

  240,00 incl. btw

  Hoe van houtas (en andere lokale materialen) prachtige onvoorspelbare glazuren maken?

  • Data 26 en 27 april 2024 telkens van 9u30 tot 16u en 4 mei van 9u30 tot 12u30
  • Lesgever Stijn Vanacker & Caroline Kesteleyn
  • Inclusief gebruik alle materialen en testplaatjes, thee & koffie
  • Locatie Atelier Aimée, Belzeelsestraat 18, Evergem

   

  SKU: GLAZ AS Categories: ,

  Out of stock

  Schrijf je in op de wachtlijst en we houden je op de hoogte wanneer dit item terug beschikbaar is

  Product omschrijving

  Tijdens deze masterclass zal Stijn, onze glazuurmeester achter de schermen, jullie meenemen naar de boeiende wereld van de asglazuren. Aan de hand van de theorie van D. De Montmollin en de vele recepten van Philip Rogers leren we 2 dagen asglazuren maken en begrijpen. De derde dag is een terugkomdag om alle staaltjes te bekijken, te voelen, …

  Hoewel ze ongelooflijk simpel van samenstelling zijn, blijven asglazuren tot de verbeelding spreken. We gaan ze samen theoretisch leren begrijpen. Maar we gaan jullie vooral heel veel tips aanreiken hoe we nu op een eenvoudige manier met die as kunnen omgaan. En we gaan vooral heel veel staaltjes maken. Deze gaan in een elektrische oven en worden de laatste les allemaal besproken.

  Let op! Deze cursus is eigenlijk niet geschikt voor mensen die nog nooit een glazuurcursus volgden en/of een elementaire kennis van glazuurtheorie hebben.

  Wat breng je mee?

  Alle grondstoffen zijn in het atelier aanwezig. Inclusief testplaatjes die uit één soort klei bestaan. Kwestie van alles met elkaar te kunnen vergelijken. Heb je zelf testplaatjes en/of -potjes in een andere klei dan mag je dat steeds meebrengen. Het is niet de bedoeling om échte stukken te glazuren. En natuurlijk mag je je eigen houtas meebrengen (uit de kachel, de barbeque…)! Hoe meer, hoe liever!

  Als het kan, breng je je eigen precisieweegschaal mee. Wil je na deze cursus verder experimenteren, dan heb je zo’n weegschaal zeker nodig! Maw ‘t is zeker geen verloren kost. Als je dat niet hebt, moet je niet panikeren.

  Een eenvoudige keukenzeef (liefst niet te klein) is een must voor elke asglazuurmaker.

  Even onontbeerlijk in een glazuuratelier is een schort, handdoek en stofmasker FFP3. We hebben heel wat goede stofmaskers op voorraad gekocht. Maw. tijdens de eerste les kan je voordelig kwalitatieve maskers kopen.

  Een glazuurpotlood is even onmisbaar (om de testplaatjes te nummeren). Ook dit kan in het atelier gekocht worden.

  Een schrift, alcoholstift is ook best handig.

  Bij annulering door de cursist ten laatste 1 maand voor de start van de cursus zal het volledige bedrag teruggestort worden verminderd met 25 euro administratiekosten.

  Bij latere annulering of niet komen opdagen van de cursist wordt er geen terugbetaling voorzien tenzij Atelier Aimée vervanging vindt. In dit laatste geval zal Atelier Aimée de cursus terugbetalen verminderd met 25 euro administratiekosten.

  CORONA voorwaarde: als de cursus omwille van opgelegde corona-maatregelen niet kan doorgaan, betalen wij het bedrag integraal terug.

   

  Het atelier is een voormalige superette en ligt in de dorpskern praktisch naast de kerk.  De straat is een éénrichtingsstraat. Parkeren kan je best net voor het atelier op uw rechterkant op de gemeentelijke parking.