Product omschrijving
Tijdens deze masterclass zal Stijn, onze glazuurmeester achter de schermen, jullie meenemen naar de boeiende wereld van de asglazuren. Aan de hand van de theorie van D. De Montmollin en de vele recepten van Philip Rogers leren we 2 dagen asglazuren maken en begrijpen. De derde dag is een terugkomdag om alle staaltjes te bekijken, te voelen, …
Hoewel ze ongelooflijk simpel van samenstelling zijn, blijven asglazuren tot de verbeelding spreken. We gaan ze samen theoretisch leren begrijpen. Maar we gaan jullie vooral heel veel tips aanreiken hoe we nu op een eenvoudige manier met die as kunnen omgaan. En we gaan vooral heel veel staaltjes maken. Deze gaan in een elektrische oven en worden de laatste les allemaal besproken.
Let op! Deze cursus is eigenlijk niet geschikt voor mensen die nog nooit een glazuurcursus volgden en/of een elementaire kennis van glazuurtheorie hebben.
Wat breng je mee?
Alle grondstoffen zijn in het atelier aanwezig. Inclusief testplaatjes die uit één soort klei bestaan. Kwestie van alles met elkaar te kunnen vergelijken. Heb je zelf testplaatjes en/of -potjes in een andere klei dan mag je dat steeds meebrengen. Het is niet de bedoeling om échte stukken te glazuren. En natuurlijk mag je je eigen houtas meebrengen (uit de kachel, de barbeque…)! Hoe meer, hoe liever!
Als het kan, breng je je eigen precisieweegschaal mee. Wil je na deze cursus verder experimenteren, dan heb je zo’n weegschaal zeker nodig! Maw ‘t is zeker geen verloren kost. Als je dat niet hebt, moet je niet panikeren.
Een eenvoudige keukenzeef (liefst niet te klein) is een must voor elke asglazuurmaker.
Even onontbeerlijk in een glazuuratelier is een schort, handdoek en stofmasker FFP3. We hebben heel wat goede stofmaskers op voorraad gekocht. Maw. tijdens de eerste les kan je voordelig kwalitatieve maskers kopen.
Een glazuurpotlood is even onmisbaar (om de testplaatjes te nummeren). Ook dit kan in het atelier gekocht worden.
Een schrift, alcoholstift is ook best handig.