Laat je inspireren

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over het aanbod
  Zoeken

  Shop

    /    /  Masterclasses  /  Masterclass Groot draaien Rudie Delanghe

  Masterclass Groot draaien Rudie Delanghe

  270,00 incl. btw

  Hoe zet je 2 of meer stukken op elkaar? Hoe krijg je prachtige vormspanning in je werk? Door op voorhand goed na te denken waar je naartoe wil draaien! Rudie legt alle details uit.

  • Data  ma 2 okt en di 3 okt telkens van 10u tot 16u
  • Lesgever Rudie Delanghe
  • Inclusief gebruik alle materialen en héél véél klei
  • Locatie Atelier Aimée, Belzeelsestraat 18, 9940 Belzele
  SKU: MAS RUDIE 23 Category:

  Out of stock

  Schrijf je in op de wachtlijst en we houden je op de hoogte wanneer dit item terug beschikbaar is

  Product omschrijving

  Rudie is een straf pottendraaier met een ongelooflijke staat van dienst. Wij zijn fan van Rudie zijn visie op vormgeving en draaien. Daarom zijn we dan ook ongelooflijk blij dat hij terug twee dagen draaistage komt geven bij Atelier Aimée.

  In deze tweedaagse gaat Rudie met jullie aan de slag rond ‘groot draaien’. Voor je je homp klei op je schijf zet zal Rudie in detail vertellen hoe je kneedt, centreert, je 2 stukken best draait, …. Hoe bouw je die 2 stukken dan specifiek op? Hoe zet je ze op elkaar? Hoe waak je over de juiste ‘vormspanning’? Welke stappen mag je zeker niet overslaan?  Daar gaan we ons op focussen.

  De masterclass is gericht op ervaren draaiers en gaat door op maandag 2 en dinsdag 3 oktober 2023 op onze locatie in Belzele.

  Rudie zal steeds demonstreren en vertellen en nadien ga je zelf aan de slag.

  De gedraaide stukken zullen niet bijgehouden worden! Op die manier zal je merken dat je veel vrijer draait en dat je meer durft en dat is de essentie van deze workshop. Je gaat je eigen grenzen en de grenzen van de klei durven opzoeken en dingen draaien die je nooit eerder draaide.

  Deze Masterclass is bedoeld voor gevorderde draaiers. Je kan deelnemen indien je vlot (en dan bedoelen we écht vlot en niet dat je dat ooit één keer kon) 3 kg klei kan centreren en hiermee een cilinder vlot kan optrekken.

  Wij voorzien de huisklei a volonté !!

  Bij annulering door de cursist ten laatste 1 maand voor de start van de cursus zal het volledige bedrag teruggestort worden verminderd met 25 euro administratiekosten.

  Bij latere annulering of niet komen opdagen van de cursist wordt er geen terugbetaling voorzien tenzij Atelier Aimée vervanging vindt. In dit laatste geval zal Atelier Aimée de cursus terugbetalen verminderd met 25 euro administratiekosten.

  CORONA voorwaarde: als de cursus omwille van opgelegde corona-maatregelen niet kan doorgaan, betalen wij het bedrag integraal terug.

   

  Het atelier is een voormalige superette en ligt in de dorpskern praktisch naast de kerk.  De straat is een éénrichtingsstraat. Parkeren kan je best net voor het atelier op uw rechterkant op de gemeentelijke parking.