Laat je inspireren

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over het aanbod
  Zoeken

  Shop

    /    /  Glazuurfabriek  /  Werken met Glazy.org

  Werken met Glazy.org

  80,00 incl. btw

  Hoe Glazy.org zo optimaal mogelijk gebruiken?

  • Data Kerstverlof 2021 van 9u30 tot 16u.
  • Lesgever Stijn Vanacker & Caroline Kesteleyn
  • Inclusief gebruik alle materialen en testplaatjes, thee & koffie
  • Locatie Atelier Aimée, Belzeelsestraat 18, Evergem

  Omwille van post-corona zijn we nog heel wat voormalige workshops,… aan het inhalen. Van zodra dat allemaal wat meer achter de rug is, kunnen we de exacte data inplannen voor deze cursus. Nu al interesse? Zet je op de wachtlijst, dan houden we je op de hoogte.

  SKU: GLAZ GLAZY Category:

  Out of stock

  Schrijf je in op de wachtlijst en we houden je op de hoogte wanneer dit item terug beschikbaar is

  Product omschrijving

  Mensen die bezig zijn met zelf glazuren maken, kennen ongetwijfeld de website www.glazy.org. Glazy is veel meer dan zomaar een website waar je recepten met mooie kleuren van glazuren vindt. Met Glazy kan je berekenen hoe je glazuren maakt, hoe je glazuren eruit zien, met garantie op succes! Natuurlijk heb je daarvoor wat technische glazuur-bagage nodig. Samen met mijn hoogstpersoonlijke ‘glazuurmeester’ hebben we een unieke ééndaagse opleiding in elkaar gebokst om uit te leggen hoe je best werkt met Glazy. We doen het zelfs helemaal modern! In plaats van in een atelier, zitten we die dag in een verwarmd lokaal achter onze laptop…

  Let op! Deze cursus is eigenlijk niet geschikt voor mensen die nog nooit een glazuurcursus volgden en/of een elementaire kennis van glazuurtheorie hebben.

  Hoe verloopt de dag?

  Deze activiteit gaat door in een verwarmd lokaal en niet in het atelier!!! Het adres: Cohousing Vinderhoute, Bergstraat 14, 9921 Lievegem. Op de cohousing kan je niet parkeren.
  Over de middag voorzien we soep. Je brengt zelf je lunch mee. (microgolf is aanwezig).
  Iedereen brengt een laptop (en oplader) mee. We gaan namelijk heel de dag veel oefenen op de computer. Normaal gaan de meeste oefeningen in duo door. Maw. als er iemand zijn laptop vergeet is het niet erg.
  Theoretisch kan het ook op een tablet maar het is eigenlijk wel belangrijk dat je ook wat kan typen.
  Op die computer heb je alleen een goede browser nodig: Chrome en/of Firefox.
  (Glazy werkt niet altijd goed met Internet Explorer)
  Huiswerk voor de cursus begint… Jullie moeten jullie ook een beetje voorbereiden. We verwachten dat iedereen 2 glazuurrecepten meebrengt. Als het kan een glanzend en een mat. Het mogen je eigen recepten zijn. Het mag ook iets zijn dat je gevonden hebt. We verwachten dat je ook je eigen glazuur kan uitleggen (wat zijn de smelters, de kleurende oxides, verwacht je mat,…). En dat doen we natuurlijk aan elkaar.
  Als er topics zijn dat jullie absoluut behandeld willen zien, mag je dat altijd op voorhand aan Stijn laten weten.

  Bij annulering door de cursist ten laatste 1 maand voor de start van de cursus zal het volledige bedrag teruggestort worden verminderd met 25 euro administratiekosten.

  Bij latere annulering of niet komen opdagen van de cursist wordt er geen terugbetaling voorzien tenzij Atelier Aimée vervanging vindt. In dit laatste geval zal Atelier Aimée de cursus terugbetalen verminderd met 25 euro administratiekosten.

  CORONA voorwaarde: als de cursus omwille van opgelegde corona-maatregelen niet kan doorgaan, betalen wij het bedrag integraal terug.

   

  Het atelier is een voormalige superette en ligt in de dorpskern praktisch naast de kerk.  De straat is een éénrichtingsstraat. Parkeren kan je best net voor het atelier op uw rechterkant op de gemeentelijke parking.